2014. augusztus 4., hétfő

3,5x Liebster Award díjat kaptam!

Kissé megkésve, de én is leírom, hogy megkaptam. Mindjárt 3,5x :)
      A Liebster Award díj egy vándor-díj, amit a még kevésbé ismert blogok kapnak más blogszerzőktől. Vagyis itt egymás elismerése, felismerése és megismerése a cél, és az igazi öröm forrása az, hogy kollégák ismerik el a munkásságunkat.
Épp ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy 4-en is nekem adták a stafétát.

Köszönet érte
- Hegyesi-Kovács Katalinnak, a Talentum mobile írójának, aki rengeteget segített a mesekönyvemben is, és azóta is nagyon inspirálóak az írásai számomra
- Ládi Zsuzsának a Dobozmélyi törtenetek szerzőjének, akinek mindig élvezettel olvasom történeteit (a sci-fijeit különösen)
- Flórián Juditnak, a Judit és az írás írójának, akinek hétről hétre várjuk újabb izgalmas információ morzsáit készülő regényéből (Utópia)
- és végül, de nem utolsó sorban Katona-Wallner Juditnak, a Alkohol és Drog blog szerzőjének, aki nem kisebb feladatot vállalt párjával, mint hogy segítsen drog vagy alkohol függőségben szenvedők családtagjainak megérteni, feldolgozni és kezelni ezt a nagyon is komoly problémát. -Tőle kaptam a 3,5. díjat, mert igazából ő a Szivárvány Játszóházam díjazta, de annak még nincs önálló blogja csak Facebook oldala: Szivárvány Játszóház

És a kérdésekre a válaszok (elnézést, de ez hosszú lesz, mivel mindenkitől 3-3at kaptam :))

Katalin kérdései:
1. Gondoltál már arra, hogy mindazt, amit a blogodon írsz, könyvben is kiadd? 
A Julcsi és a Színek Sárkányai már meg is jelent, és a következő nagyobb írásaim végcélja is ez.
2. Mi a véleményed az e-könyvekről, e-könyv olvasókról?
Még nem eléggé elterjedtek nálunk, de ami késik, az nem múlik, szerintem itt Mo-on is pár éven belül nagyot fog robbanni.
3. Szerinted a nőknek könnyebb írni, mint a férfiaknak? Tulajdonítasz annak valami jelentőséget, hogy nőként blogolsz?
Nem, szerintem nem nem-függő az írás, csak a nők "könnyedebben" kommunikálnak - de a férfiak célorientáltabbak, aminek az eredménye az, hogy a nők többet írnak, de a férfiak viszik jobban sikerre a saját írásaikat. Ezért tűnik úgy, h több a férfi író. Pedig nem :)
4. Képzeld el, hogy egy hosszú nap után fáradtan hazaérsz. A lábaid alig mozognak, a táskád húzza a vállad, még a kulcs is akadozik a zárban. Végre kitárul a lakás ajtaja, és a szemedbe ötlik egy pár angyalszárny, közvetlenül a bejárattal szemben elhelyezve. Igazi tollas, hófehér, felcsatolható. Mi történik, mit teszel most?
Megsimogatom és örülök, hogy itt hagyta emlékbe, hogy tudjam, nem csak az én képzeletemben él.
°°°°
Zsuzsa kérdései:
1. Miért döntöttél úgy, hogy blogot írsz?
ez volt a legegyszerűbb, ahol meg tudom mutatni az írásaimat, gondolataimat, történeteimet. Fel se merült, h más is lehetne :)

2. Hogyan választod ki, miről fogsz bejegyzést készíteni? 
Nem választom, ha jön egy ötlet, ihlet, akkor arról írok. Mivel ez irodalmi blog, nem hiszem, h annyira "választani" kéne témát. Más mondjuk egy tematikus, üzleti blognál.

3. Mi a legjobb blogírással kapcsolatos élményed? 
az, amikor egymás után kapom a visszajelzéseket, hogy folytassam :)

4. Mit olvasol szívesen? Melyikek a kedvenc könyveid, blogjaid? 
Nem elég gyakran :) Ha én elkezdeném felsorolni, akkor ennek nem lenne elég a teljes blog se :) De a fantasyt, scifit, mesét minden mennyiségben :)

Florián Judit kérdései:

1. Mit szeretsz legjobban a blogírásban? Mi visz rá az újabb és újabb bejegyzések megírására?hogy jön valami pici ötlet, akár egy szó, akár egy kép, akár egy mondat, és egész történet kerekedik ki belőle a végén

2. Mi az, ami inspirál? Honnan merítesz új ötleteket? Engem a képek inspirálnak a legjobban. Ha meglátok egy képet, ami megfog, azonnal egész történet ugrik be róla. Ezért is kedvencem a képírós játék.

3. Írd körül a blogodat 50 szóban!
hihi, 50 szavas novella? ;) 
Történetek rólunk, nekünk, értünk, értük, értetek. Szépek, szomorúak, vidámak, kedvesek, ijesztőek, igazak, kitaláltak, rövidek, hosszúak, mesések, sárkányosak, vitézesek, elgondolkodtatók, megnevettetők, megváltoztatók. Pont olyanok, mint amilyenek mi vagyunk vagy szeretnénk lenni. Mert a szavaknak mágikus erejük van, megváltoztatják a körülöttünk lévő világot. Hogy merre, az már rajtunk múlik. Ez a Mesemágia.
4. Mi a kedvenc hobbid, és mi az a szórakozás, amit kipróbálnál, de még nem tetted?
Hobbim? A játszóházam talán, de az több is mint hobbi (munka, vállalkozás, élvezet, kreativitás, rengeteg nevető gyerekarc és lenyugodott anyuka sóhaja)
mit próbálnék ki? sárkányrepülés :D Na jó, a valóság talaján (egén) maradva: vitorlázó repülés ill lovaglás
Katona-Wallner Judit kérdései:
1) Miért kezdtél el blogot írni?
Tavaly ilyenkor kb elvégeztem Vidi Rita Kreatív írás tanfolyamát, amitől szó szerint szárnyakat kaptam, amik egy hónapra rá már sárkányszárnyakká váltak. :) És annyira egyértelmű volt, hogy ami bennem van mese, azt egy blogon kellene megosztanom, hogy nem is volt kérdés a blogindítás.

2) Mi az, amit a legjobban élvezel a blogolásban?
A visszacsatolásokat - hogy szeretik, amiket írok :)
3) Mi az, amit a leginkább utálsz benne?
Még semmit, mivel nem külső "muszáj"ból írok - na attól kezdve lehet, h megutálnám :)
Van valami praktikád, ami meghozza a kedvedet az íráshoz?
Nekem a reggeli (hajnali) órák a legkreatívabbak, amikor felébredek. És nekem a képnézegetéstől indul be a fantáziám leginkább.
4) És hogy valami az én oldalamhoz kapcsolódót is kérdezzek: mi a véleményed az iskolai prevenciós programokról?
Mért, vannak egyáltalán? Mert amikről én hallok, azok csak úgy csinálnak, mintha.. szerintem sajnos nagyon iskola és tanárfüggő, hogy mennyire veszik ezeket komolyan, mennyire akarnak szakembert belevonni vagy csak újabb kötelező letudnivalónak tartják..Amivel szerintem óriásit hibáznak és annak a gyerekek isszák meg a levét. 

És pár random info rólam:

- Macskabolond vagyok - de 1 éve nincs cicám. Artur élt 16 évet és tavaly távozott az örök vadászmezőkre.

- meg virág-bolond. Erről nem tudok elég képet felrakni, de egyszer ilyen udvart szeretnék:ja és nagyon büszke vagyok, a 3,5. díjazottra, még ha az nem is blog  :)Akiknek továbbadom a díjat: 

1) Dobos Mártának a http://martasosak.blogspot.hu/ szerzőjének, mert horror-gasztroblog szerintem nincs több - és hihetetlen jó a humora és fantáziája + a ízlelőbimbókat se hagyja nyugodni
2) http://emilyandcharlottetwinkle.blogspot.hu -nak - ez a két nagyon tehetséges fiatal lány összeállva és iker-pár blogot indítva jobbnál jobb történeteket alkotnak mindannyiunk élvezetére :)
3) Fedor Ilona blogjának: http://mesepalota.blogspot.hu/ - mert a mesék ugye léteznek? ;)


Amit mindannyiuktól kérdeznék:
1) Nektek hogyan jönnek az ötletek?
2) Milyen megvalósítandó álmaitok vannak?
3) Mi a kedvenc regényetek és miért?

köszönöm, hogy végigolvastátok :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése