2014. január 13., hétfő

A TV-nézés veszélyei - képírós játék



Amelie feküdt a fűben. Élvezte a kora tavaszi napsütés simogató sugarait. Meztelen hátán érezte a bóbiskoló pitypangok lágy érintéseit. Béke volt. Kívül-belül.

Krrrrrccscsccss….

- A fene essen ebbe a lejátszóba. Hogy miért pont a legjobb résznél megy tönkre!
Most jött volna Peter, a vadítóan jóképű kutyasétáltató pasi, a nyálas dögjével… Hogy én hogy szeretem azt a részt. Amikor keresztül esik rajta a kutyával…
- Jaj anyu, nem unod még ezt a nyálas sztorit, már százszor láttad!
- Kislányom, ezek a legjobb filmek, nem azok a verekedős, űrhajós borzalmak, amiket te bámulsz a haverjaiddal…
- Hehe, én át tudnám írni. Amelie megharapja a kutya és két nap múlva apró kis lények mozognak a bőre alatt. Peterről kiderül, hogy egy földönkívüli, akinek az a küldetése, hogy új szaporító közeget találjon a kihaló félben lévő fajának.
- Jaj, Bianka, hogy lehetsz ennyire ántiromantikus? Igaz a Barbikból is mindig zombit csináltál.. Hol rontottalak el?
- Anyu, nem rontottál el, csak mások vagyunk, fogadd már el. Te mikor néztél meg velem utoljára egy filmet?
- Na jó. Ennek már ugyis mindegy. Na mutass egyet a tieid közül.

Krrrrrccscsccss….

Amelie felemelkedik a földről, a napba néz, és lefoszlik róla a bőr, mintha a ruhája lenne. Egy gyönyörűséges, csillogó, ezer fényű teremtés áll a helyén. Kitárja a kezét, forogni kezd, és színfolyamok áradnak, amerre fordul. Egyre gyorsabban pörög, míg egy végső robbanásban szétárad színáradat a világ minden pontja felé, letarolva a szürkeséget.

A TVből kirobbanó színfolyam kéz a kézben ülve találja el az anyát és lányát. Mire feleszmélnek, már semmi nem látszik, de egy életre összekapcsolja őket Amelie-vel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése